Una nova recerca de MarkMonitor®, líder mundial en protecció de marques online, revela que els productes falsificats representen un risc significatiu per als consumidors. Més d'una quarta part dels enquestats (27%) van dir que havien comprat, sense voler, béns de consum falsos online. Això inclou articles per al dia a dia, tals com a maquillatge (32%), productes per a la pell (25%), complements nutricionals (22%) i, el més preocupant, medicaments (16%).
Els enquestats van revelar que van trobar aquests productes falsos a través de diferents canals online, incloent tendes online (39%), motors de cerca (34%), aplicacions mòbils (22%) i anuncis en mitjans socials (20%).
També es va preguntar als enquestats a quins d'aquests canals eren els més fiables i els que complien les seves expectatives normalment. Els llocs web de les marques van ser els més confiables (89%), seguits per les tendes online (74%), les farmàcies online (67%) i les aplicacions mòbils (67%).
La recerca va ser realitzada en nom de MarkMonitor per la signatura independent de recerca de mercat Vitreous World. L'objectiu era examinar el comportament de compra online relacionat amb els béns de consum, incloent maquillatge, articles de tocador, medicaments, vitamines i suplements vitamínicos, comprats fora de les compres habituals en supermercats.
L'amenaça dels falsificadors està sempre present, afectant tant a les marques com als consumidors. Per a les marques es tracta de la pèrdua d'ingressos, de reputació i de la confiança del client. No obstant això, quan es tracta de béns de consum no originals com a cosmètics, cuidat de la pell, protecció solar i medicaments, les conseqüències per als compradors són molt majors, afectant la seva salut i benestar. Com a resultat, correspon a les marques assegurar-se que tenen una sòlida i adequada política de protecció de marca online per fer front a l'amenaça de falsificacions per mantenir als seus clients fora de perill”, diu Anil Gupta, director de màrqueting de MarkMonitor.
Aquest sentiment també es va reflectir en la recerca, amb el 34% dels enquestats afirmant que creien que era responsabilitat de la marca protegir-los dels falsificadors. Això es veu reforçat pel fet que gairebé quatre de cada deu consumidors que involuntàriament van comprar un producte fals es van queixar directament a la marca. A més, amb el 80% dels consumidors solen buscar opinions sobre els productes i llocs abans de realitzar la compra, per això la satisfacció del client és crucial.
L'enquesta també va revelar són molt pocs els consumidors que desitgen realitzar una compra d'un producte fals. La majoria dels consumidors (83%) va declarar que no compraria productes de consum com a maquillatge, productes de cura de la pell i medicaments que no fossin originals.
L'enquesta va ser realitzada online en 10 països, incloent Espanya, Regne Unit, Estats Units, Xina, Dinamarca, França, Alemanya, Itàlia, Països Baixos i Suècia. Les entrevistes es van realitzar online i es van completar entre el 4 i el 10 de maig de 2017.
Pot veure la notícia original AQUÍ