La pandèmia del coronavirus va acréixer el comerç electrònic com a font per a accedir a infinitat de productes i serveis quan van començar les restriccions domiciliàries. Consumidors de totes les edats van adoptar nous hàbits digitals i tecnològics a mesura que també demandaven canvis en el gran consum i major responsabilitat de les empreses amb el medi ambient. Sota aquesta premissa, el 60% dels consumidors afirma realitzar compres de marques socialment responsables des que va esclatar la pandèmia del coronavirus, i és probable que 9 de cada 10 consumidors continuï fent-ho després de la pandèmia, segons dades de Accenture.
El coronavirus ha canviat les prioritats dels consumidors. En molts casos, els usuaris han aprofitat la pausa vital causada per la pandèmia per a reflexionar sobre el propi consum, provocant una tendència creixent cap al consum a nivell local, de manera conscient i amb consciència sobre els costos i l'impacte mediambiental. En aquest sentit, el 56% dels usuaris compra en botiga de barri o productes d'origen local, i 8 de cada 10 persones enquestades afirma tenir la intenció de continuar amb aquests hàbits de consum quan la nova normalitat sigui una realitat.
Els usuaris també es preocupen per limitar el desaprofitament d'aliments de la mateixa manera que ha augmentat l'interès per productes ecològics, sostenibles i ètics. “Els consumidors han deixat de ser mers compradors per a convertir-se en agents de canvi que demanden postures més respectuoses i sostenibles amb el planeta. Uns usuaris que tenen una gran conscienciació sobre l'origen dels productes, el compromís social de les marques i l'impacte del seu propi consum a través de la petjada ecològica o els residus generats”, comenta Paula Rodríguez, Business Development Director de Webloyalty, companyia de generació d'ingressos addicionals per a eCommerce, que ofereix solucions de fidelització amb les quals incentivar la repetició de compra.
Reptes dels retailers per a afrontar la normalitat post pandèmia
Els retailers han adoptat, en temps rècord, noves maneres de treballar per a adaptar-se a la situació de crisi sanitària. Els usuaris demanden a les empreses que prenguin iniciatives sostenibles i justes a llarg termini per a reconstruir la situació actual. Amb la finalitat de fomentar la confiança dels eShoppers, els retailers han d'entendre aquests nous hàbits de consum aprofitant les dades i adoptar solucions de gran impacte, com la formació contínua als seus treballadors, sense oblidar el suport psicològic, per a acostar-se als consumidors de manera més empàtica i humana.
En aquest sentit, Paula Rodríguez, Business Development Director de Webloyalty, i experta en eCommerce, ha definit 5 reptes que han de tenir en compte els retailers per a connectar amb els consumidors en l'era post pandèmia.
Consulta la notícia original ACI