Anem a un hotel aquest estiu i... ens trobem amb alguna cosa que no és el que esperàvem. Per això, entre altres coses, cal comprovar què inclou el tot inclòs per a no portar-nos sorpreses .Què fem? Reclamar! Com? Ho va explicar a SER Consumidor Marta Blanco, coordinadora jurídica d'OCU.
En general els problemes habituals que ens trobem quan anem a un hotel són, moltes vegades, segons Marta Blanco, coordinadora jurídica d'OCU, “la diferència entre les expectatives creades amb la realitat que després ens trobem”.
Per això, si ens trobem amb alguna cosa que no hem contractat o que el servei no és l'esperat “cal reclamar primer en el mateix hotel, amb independència de si ho hem contractat mitjançant una agència, perquè potser ho poden solucionar allí en el moment”, va assegurar Blanco. També cal “comprovar bé què inclou el ‘tot inclòs’ per a no portar-nos sorpreses”. Si no ens donen solució “ho farem posteriorment en l'agència o fins i tot davant els serveis de consum i la direcció general de turisme”.
Quina és la forma més segura de contractar un hotel? Si ho contractem mitjançant una agència de viatges “és aconsellable buscar alguna que estiga adherida al sistema d'arbitratge de consum, i el sabrem perquè han de tindre un adhesiu en l'entrada del local o un altre lloc visible”, va comentar la coordinadora jurídica d'OCU.
Però, i si ho contractem online? Marta Blanco va aconsellar a SER Consumidor que “cal llegir atentament les condicions generals i comprovar que la pàgina compta amb una adreça física a Espanya i que tinga un telèfon o un email amb el qual poder contactar amb ells si hi ha problemes”. A més, si ho paguem via online “cal fer-ho des de l'ordinador personal evitant les xarxes wifi públiques”.
Un altre dels consells que va donar la coordinadora jurídica d'OCU és contractar una assegurança de cancel·lació si les dates en les quals contractem podem tindre algun problema”.
També va recordar que cal tindre especial cura amb els viatges combinats (hotel, viatge, etc): si l'hotel forma part d'un paquet vacacional, “cal saber que si ho anul·le amb menys de 15 dies d'antelació em van fer pagar una penalització que està entre el 5 i el 15% a més de despeses d'anul·lació i gestió”. Depenent de la data en *ls que donem l'avís de cancel·lació, així serà la penalització. Encara que va recordar que “el mateix passa amb l'agència: si hi ha cancel·lacions ens haurà d'indemnitzar en funció del temps amb el qual ens el avise"
Pot consultar la notícia original ACI