EL consumidor ha viscut un canvi radical en els últims mesos i encara que la pandèmia sembla estar cada vegada més sota control, la veritat és que l'aprés durant la pandèmia modificarà els seus hàbits de manera permanent.
Molt s'ha dit sobre la hiperdigitalizació del consum; tanmateix, això no és tot el que ha de posar-se sobre la taula.
El repte per a les marques
Ara mateix, les marques tenen davant si un repte sense precedents on confirmar la seua proposta de valor enfront del client és el gran desafiament.
Aquesta premissa es veu reforçada per les troballes trobades en l'última edició de l'informe *Meaningful *Brands de *Havas, el qual entre moltes conclusions ha indicat que el consumidor seria indiferent a la desaparició del 75 per cent de la marca que ara mateix estan en el mercat en argumentar que trobarien fàcilment un reemplaçament.
El problema està lluny de la disposició d'unes certes marques en el punt de venda. En realitat, el problema radica en la poca confiança que es té en les marques. De fet, el 71 per cent de les persones tenen poca fe en què les marques compliran les promeses que realitzen, i només el 34 per cent pensa que les empreses són transparents sobre els seus compromisos i promeses. Només el 47 per cent de les marques són considerades com a de confiança.
Ens tipus d'escenaris podrien no fer més que fer-se més complexos al pas del temps raó per la qual per als equips de màrqueting anticipar-se serà la millor estratègia per a no perdre's en un moment que encara que sembla especialment confús, lliurament moltes oportunitats de creixement.
El consumidor del 2025
Amb això en ment, crida l'atenció les troballes trobades en l'estudi The Future Urban Reality signat per Ericsson, el qual després d'estudiar al consumidor en 31 països va determinar com podria ser el consumidor cap a 2025.
Encara que els punts trobat en aquesta investigació són diversos i concerneixen diverses arestes i rols en els quals es mou el consumidor, la realitat és que les conclusions es poden agrupar en 3 grans claus que les marques hauran de considerar per a entendre al consumidor que s'espera cap al primer quart d'aquest segle:
Noves prioritats
La pandèmia va permetre als consumidors revaloritzar molts dels aspectes de la vida, amb el que ara, el contacte amb la família i portar estils de vida més sans es convertirien en una prioritat dominant.
La cerca d'un propòsit molts filosòfic i humà acompanyarà a cada decisió presa, on les eleccions de compra no serien l'excepció.
Més digitals, amb nou enfocament
En aquest joc la tecnologia jugarà un rol vital. Aquest aspecte serà vist com l'eina ideal per a aconseguir temps que els permeta, per exemple, dedicar temps a la família, al creixement personal o a contribuir a millores socials.
En aquest sentit, hem d'un de cada dos consumidors espera usar l'elearning per a adquirir noves habilitats i més de la meitat considera que tot el seu entreteniment serà en línia. Al mateix temps, més d'un terç de les persones realitzarà les seues compres en totes la categories mitjançant canals digitals.
D'aquesta manera, veurem com el temps destinat a *onlines es dispara durant 2025 *a10 hores en mitjana a la setmana, però amb un enfocament diferent, on la comoditat i la cerca de temps per a gaudir fora de línia (per irònic que semble) serà la constant.
Locals, però més estressats
Finalment, durant els següents quatre anys, estarem enfront d'un consumidor “defensor del consum local”.
Aquesta tendència serà una resposta a la necessitat de contribuir al fre de les qüestions nocives ambientals . Durant la pandèmia es va aprendre que el local pot tindre menors impactes ambientals raone per la qual la meitat dels consumidors reconeix que espera comprar més productes locals, en part per responsabilitat climàtica. El canvi climàtic preocupa, de fet, a la meitat dels consumidors globals.
Aquesta preocupació el benestar personal i general es contraposaria amb un escenari en el qual els nivells d'estrés seran especialment més alts davant el demandant que pot ser aquesta nova normalitat. Un 64 per cent dels consumidors creu que augmentarà l'estrés en la societat, mentre que tres de cada cinc consideren que caldrà tindre diversos treballs per a poder arribar a fi de mes.
Consulta la notícia original ACI