Actualitat Notícies

El 88% dels consumidors espanyols aposta per la compra electrònica en la nova normalitat
El 88% dels consumidors espanyols aposta per la compra electrònica en la nova normalitat

Un estudi de *DS Smith mostra que el confinament ha canviat per sempre els hàbits de compra online dels espanyols. En haver canviat el carret de la compra per l'ordinador, la tauleta o el telèfon intel·ligent durant mesos, les xifres mostren que les vendes online han vingut per a quedar-se en la nova normalitat.

La Covid-19 ha marcat el començament d'una nova era de comportament del consumidor, d'acord amb aquesta investigació, que mostra que la gran majoria dels espanyols planeja mantindre els hàbits de compra online que ha adoptat durant el confinament. D'aquesta manera, el 68% dels espanyols assenyala que ha comprat més online durant la crisi de la Covid-19. Així, des que s'iniciara la pandèmia i l'Estat d'Alarma a Espanya, es calcula que la facturació del *ecommerce va arribar a créixer fins al 200% per a alguns sectors.

La ràpida revolució de el comerç electrònic amb un 88% dels enquestats assenyalant que continuaran comprant online al mateix nivell o fins i tot més després del confinament i un 91% que declara sentir-se més segur comprant online, confirmen que la pandèmia ha transformat per complet la forma en què comprem.

L'alimentació és la categoria que ha experimentat el major creixement online

Un 47% dels espanyols declara haver augmentat la seua llista de la compra virtual en productes de Gran Consum durant el confinament. De fet, un 38% dels enquestats assenyala a més haver reforçat la seua aposta per l'alimentació sana, comprant, entre altres, aliments ecològics.

I un 30% assenyala haver adquirit més begudes alcohòliques. A més, el volum de comandes de menjar a domicili també va augmentar, amb un 37% dels enquestats declarant haver demanat més que de costum durant el confinament. Finalment, i també dins de la categoria d'alimentació, un 33% assenyala haver comprat més cistelles de menjar.

Pel fet que gran part de la nostra atenció es va dirigir a la llar, no és d'estranyar que el 35% dels espanyols haja augmentat les seues compres online de productes per a llar i jardí. També augmenta l'atenció a nosaltres mateixos, com indica el fet que el 42% dels espanyols assenyala haver comprat online més productes de bellesa, com a màscares o productes per al cabell durant el confinament.

D'altra banda, sembla que l'increment de la confiança del comerç online ha portat als espanyols a comprar per aquesta via fins i tot articles relacionats amb la seua salut i higiene, amb un 38% dels enquestats declarant haver comprat més medicaments i vitamines online durant el confinament, i un 50% assenyalant haver comprat més productes d'higiene com, per exemple, desinfectants.

Aquestes dades es reconfirmen amb les estadístiques pròpies de *DS Smith, perquè la companyia va experimentar com es duplicava la demanda d'embalatge per a aliments, flors i productes d'higiene venuts online des del començament de la pandèmia.

La nova normalitat

Fins i tot amb l'alçament del confinament, l'estudi de *DS Smith mostra que moltes d'aquestes noves tendències de compra catalitzades per la Covid-19 han arribat per a quedar-se, amb més de la meitat dels espanyols planejant fer la seua compra online d'alimentació (66%), productes de llar i jardineria (61%), productes de bellesa (70%), medicines (65%), cistelles de menjar (62%), manualitats (60%), esports (57%) i productes d'higiene (69%), al mateix nivell o fins i tot més en els pròxims sis mesos.

Els canvis en els hàbits de consum no afecten només el volum

No sols estem comprant més online, també estem comprant de noves maneres. Un 74% dels espanyols declara haver-se donat d'alta en un nou comerç online que no havia usat abans del confinament i un 70% es va unir a un nou servei de subscripció online. Així mateix, l'estudi mostra que els espanyols van adquirir nous entreteniments durant el tancament, augmentant les comandes online de productes d'oci.

Així, les dades de *DS Smith assenyalen que un 32% dels enquestats ha augmentat la seua compra online de productes per a fer manualitats, mentre que un 31% ha incrementat la compra de productes i equipament esportiu.

A més, un 64% dels espanyols declara haver dibuixat o fet manualitats i un 95% s'ha dedicat a la lectura, la música (98%) i la consulta de notícies en la premsa (97%).

D'aquesta manera, les marques de productes esportius han vist créixer les seues activitats en la xarxa, emparades per l'interés general que han tingut els consumidors per la seua salut, cuidat personal i conciliació de la vida laboral i personal a l'entorn del teletreball.

Com a resultat de tots aquests canvis i per a satisfer les noves necessitats dels clients, les empreses grans i xicotetes s'han vist obligades a iniciar o adaptar ràpidament les ofertes de comerç electrònic, un procés que podria haver portat anys sense la imperativa urgència marcada per la pandèmia global.

Ignacio Montfort, Managing Director de DS Smith Ibèria, assenyala que “hem viscut un canvi sísmic en la forma en què els consumidors compren i, des de DS Smith, hem utilitzat la nostra experiència per a fer costat a les empreses, independentment de la seua grandària, a respondre a aquest ràpid creixement del comerç electrònic perquè puguen sobreviure i prosperar en aquest moment tan incert. El que és clar és que, encara que tornem a la normalitat, no és probable que aquestes tendències s'esvaïsquen. Els consumidors han reforçat la seua confiança en el comerç online i han fet conviure les experiències de compra online i físiques, augmentant la gamma d'articles que compren online, des d'aliments fins a productes de bellesa o articles per a la llar i el jardí. Les empreses que no estiguen transformant els seus negocis per a complir amb aquesta nova era del comerç electrònic, corren el risc de quedar-se arrere“.

El que mou a l'e-consumidor

A mesura que la transició ecològica i l'economia verda es converteixen en una prioritat mundial, la sostenibilitat és una preocupació creixent per als consumidors espanyols després del confinament.

Quasi la meitat dels enquestats assenyala que compraria més online si els articles s'entregaren embolicats en embalatge més sostenible (23%) o reciclable (23%). Per edat, els joves d'entre 18 i 24 anys són els més conscients i compromesos amb la sostenibilitat, mentre que, per sexe, no hi ha a penes diferència en les preferències entre homes i dones.

A més, a través d'aquest estudi, els consumidors han assenyalat diferents raons per les quals han augmentat dràsticament les seues compres online durant el Covid-19. Les dones li donen major importància a la conveniència i a la seguretat que els homes, mentre que per a aquests és més rellevant estalviar temps i tindre major varietat a disposició. Curiosament, els espanyols també reflecteixen alguns dels seus hàbits de compra online en aquest estudi: un 87% de les persones ha fet “window shopping” online, creant una “llista dels desitjos” durant el confinament; el 80% s'ha beneficiat d'alguna promoció online i el 83% ha anat a la caça de gangues online.

Finalment, el servei de Clic&Collect ha demostrat ser un mètode de lliurament popular: un 32% diu que ho ha utilitzat més que de costum durant el confinament i un 70% assenyala que planeja continuar utilitzant-lo igual o fins i tot més en la volta a la normalitat.

Ignacio Montfort afig que “aquest estudi mostra que l'embalatge més ecològic és una preocupació real per als compradors i, per això, des de DS Smith volem ajudar als nostres clients al fet que la recuperació ecològica siga una realitat pràctica i prioritària a través de mesures simples com l'adopció d'un embalatge sostenible. Estem ansiosos per ajudar les marques i a les empreses a recórrer aquest camí i treballar amb ells perquè puguen beneficiar-se de les solucions d'embalatge sostenible que, com s'ha confirmat, desitgen els seus clients”.

Consulta la notícia original ACI

© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías