Actualitat Notícies

El consumidor espanyol demana higiene per a tornar al supermercat
El consumidor espanyol demana higiene per a tornar al supermercat

El 74% dels consumidors espanyols considera "alliberador" tornar a les botigues físiques després del *levant El poder tocar i veure de prop els articles i gaudir de l'experiència de compra són els dos factors més importants per als espanyols a l'hora de comprar en botiga *samiento progressiu de les restriccions, e fi del toc de queda i amb la campanya de vacunació en marxa.

Durant el confinament derivat de la crisi sanitària de la Covid-19, tres de cada quatre espanyols va optar per la compra en línia, mentre que el 35% va preferir el Clic and Collect durant el primer any de pandèmia, segons l'estudi realitzat per Sensormatic Solutions 'Europa: Retail en el postconfinament'..

El poder tocar i veure de prop els articles i gaudir de l'experiència de compra són els dos factors més importants per als espanyols a l'hora de comprar en botigues (47% i 34% respectivament). En la part més alta de preferències, destaca el 45% que considera que la higiene de l'establiment i una major neteja són els factors més determinants per a tornar als establiments.

En aquest sentit, el 81% dels espanyols consultats es mostra preocupat quan altres consumidors no respecten la distància social en el punt de venda; mentre que el 68% se sentiria més segur comprant en l'establiment físic si es controlara l'aforament.

 "Després de més d'un any complint amb les restriccions socials, part d'aqueix comportament s'ha arrelat en la psique dels consumidors espanyols, transformant per complet la manera de comprar i d'interactuar amb les botigues físiques", segons paraules de Carlos Gómez, director de *Sensormatic *Solutions Ibèria.

VISITES Al SUPERMERCAT DURANT EL CONFINAMENT

La majoria dels compradors espanyols (36%) va limitar les seues anades al supermercat a 2-3 vegades per setmana, i la mateixa proporció (36%) només es va dirigir als comerços essencials una vegada a la setmana durant la pandèmia.

D'altra banda, els compradors van limitar les seues visites a botigues no essencials. El 31% dels compradors espanyols va visitar aquests punts de venda una vegada a la setmana, mentre que el 27% els va visitar 2-3 vegades per setmana, i només el 17% va acudir una vegada al mes o menys.

 L'estudi també mostra que el 29% dels compradors espanyols van migrar durant la pandèmia cap a compres en línia. D'altra banda, el 79% considera que, malgrat l'increment del comerç electrònic, les botigues físiques continuaran sent rellevants en el futur pròxim. D'altra banda, el 8% assegura, segons l'estudi, haver patit fatiga digital i estar fart de comprar en línia.

 "Malgrat la cautela, els compradors han tornat a donar la benvinguda aclaparantment a les compres físiques, i en 2021 hem vist una recuperació lenta però constant en el nombre de compradors que tornen al carrer a comprar. Una dada encoratjadora per als comerços, que han fet canvis radicals en les seues operacions a les botigues per a fer-les el més segures possible per als seus clients, destaca Gómez.

Els compradors han tornat a donar la benvinguda aclaparantment a les compres físiques, i en 2021 hem vist una recuperació lenta però constant en el nombre de compradors que tornen al carrer a comprar

A pesar que les restriccions per la Covid-19 s'han anat relaxant a diferent nivell en tota Europa, els compradors a Espanya (77%), Itàlia (69%), França (60%) i Alemanya (56%) coincideixen que l'ús de màscares seran necessàries en els pròxims anys, mentre que dos terços (64%) dels compradors europeus considera que continuar monitorant de prop l'aforament a les botigues millorarà la seua confiança en les compres físiques.

L'estudi de *Sensormatic també mostra que els compradors en línia espanyols han sigut els europeus que més han rebut les seues comandes a casa: el 75% dels usuaris espanyols va rebre les seues compres en la seua llar durant l'any passat; l'índex més alt dels principals països europeus D'altra banda, els italians serien els segons, amb el 72%, mentre que els francesos mostrarien unes rutines diferents, perquè només el 45% va rebre les seues comandes en línia a casa.

Consulta la notícia original AQUI

© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías