Davant un Black Friday i un Nadal que es preveuen més digitals que mai per la crisi sanitària, un 27% de consumidors afirma que només gastaran en aquesta recta final de l'any en coses que consideren personalment prioritàries, segons el informe “Digital Consumer 2020” de Nielsen Mitjana, en col·laboració amb Dynat.
El informe “Digital Consumer 2020” de Nielsen Mitjana, en col·laboració amb Dynat, indica també que dues de cada deu afirmen que enguany compraran menys per a estalviar més, en un moment en el qual existeix menys confiança per a consumir, tant per les restriccions com per la incipient crisi econòmica.
De fet, si bé és difícil resistir-se davant les compres en aquest moment de l'any, prop d'un de cada quatre consumidors mirarà els preus amb especial atenció, de tal manera que o bé compararà imports més de l'habitual o, directament, només comprarà articles amb descompte.
Es comprarà més per Nadal que en el Black Friday
No obstant això, davant l'arribada de dues de les grans dates de consum, sembla que els consumidors compraran més per Nadal que en Black Friday, en un any ja de per si mateix inusual pel retard a octubre d'una data tan assenyalada com el Prevalga Day i el llançament de campanyes agressives de descomptes d'uns altres retailers en aqueixes mateixes dates, que provoca que es concentre en unes poques setmanes el calendari de rebaixes online, diluint així el seu efecte.
Així, en Nadal un 51% podrà gastar-se fins a 100 euros en perfums i fragàncies, enfront del 45% en el Black Friday. Cas similar amb moda i bellesa, ja que per motiu de l'època nadalenca aqueix dispendi el faran sis de cada deu consumidors.
Una altra categoria en la mira del consumidor serà la de begudes alcohòliques. Un 32% gastarà fins a 100 euros durant el Black Friday, xifra que ascendeix al 49% en Nadal, en preveure's més casolana i celebrant Nit de cap d'any a casa i amb la família per videollamada.
El ecommerce segueix en xifres rècord pel Covid
De cara a aquesta recta final de l'any, i per l'inèdit de la situació, és previsible una campanya més online que mai. I a això ajuda no sols la por al Covid, sinó que els consumidors arriben més que entrenats pel que respecta a consumir per la xarxa , si bé comprant ocasionalment, encara que ja experimentant en primera persona com és manejar-se en aquest canal.
En concret, en els últims tres mesos, els espanyols han realitzat d'una a dues compres online mensuals, principalment en el seu ordinador, seguit del seu mòbil, sent els dispositius preferits a l'hora de comprar.
No obstant això, hi ha determinades palanques que, de ser accionades, poden traccionar de nous consumidors, augmentant la probabilitat que es decanten per Internet, i en les dos principals el preu importa. En concret, el enviament gratuït (per a un 64%) i els descomptes online (45%). Això sí, sense menysprear la experiència i facilitat de compra, atés que un 39% posa com a contraprestació que el procés de pagament siga senzill i ràpid.
No obstant això, en aquests tres últims mesos, els consumidors han distingit entre prioritat alta i baixa per a realitzar les seues compres. Els *shoppers han declarat una prioritat alta per a adquirir categories com a alimentació (91%), salut i medicines (71%) i productes de neteja de la llar (67%). Enfront d'una tendència cap a l'essencial, hi ha menys protagonisme a compres més emocionals que passen a ser de prioritat baixa com a moda (57%), perfums i fragàncies (49%) i bellesa (48%).
Consulta la notícia original ACI