La pandèmia ha deixat canvis evidents en la relació entre les marques i els consumidors, tornant als consumidors més exigents i escèptics, segons les conclusions que es desprenen de l'informe 'Tendències Consumidor 2022', elaborat per l'àrea de *Consumer Engagement de LLYC.
En concret, aquest estudi identifica les 10 tendències més rellevants dels pròxims mesos a partir de l'anàlisi de '*Big Data' en els 12 països en els quals és present la consultora.
D'aquesta manera, l'informe destaca l'impacte emocional que el coronavirus ha deixat en el consumidor, que s'ha traduït en un augment de la incredulitat sobre el discurs del propòsit, en la cerca de marques que impulsen la felicitat i el confort i, en una crítica als positivismes tòxics.
Aqueixa petjada que deixa la pandèmia també s'ha traslladat a la relació tangible amb les marques, amb un focus posat a incentivar la seguretat ('food barrier', nova era del 'embalatge', ja que les etiquetes donen informació rellevant i s'han convertit en una part clau de l'experiència i la decisió de compra, o consumidors *transhumanistas).
D'altra banda, la transformació dels canals i formats, més enllà del *metaverso, fa que ara prevalga el quan es compra un producte sobre l'on, així com l'increment dels memes com a llenguatge.
D'aquesta manera, l'informe assenyala que aspectes com la sostenibilitat, el comerç local, el 'slow fashion' o la traçabilitat són conceptes que estan guanyant en importància per als consumidors a l'hora de consumir.
El soci i responsable de l'àrea de Engagement en LLYC, David González Natal, ha assenyalat que aquest informe ofereix 'una imatge encara més fidel de les grans transformacions del consum en els pròxims mesos'. 'Ens hem trobat així amb tendències en acceleració que reflecteixen l'impacte emocional de la pandèmia, tant a nivell de la relació d'exigència creixent amb les marques, com amb la tangibilitat dels seus productes i serveis', ha subratllat.
Consulta la notícia original ACI