El 70% de la població espanyola acudeix ja a les botigues físiques per a realitzar les seues compres, la qual cosa la situa entre els europeus que més ho estan fent, només per darrere de la ciutadania francesa (76%).
Així ho confirma l'estudi Essentials de Ipsos, que ha anat analitzant des del principi de la pandèmia com es comporta la població i com evolucionen uns certs aspectes segons avança la situació sanitària amb l'alçament de restriccions i la volta gradual a la normalitat.
A més, una altra de les conclusions de l'estudi és que ja no es limita el temps que passen dins d'elles, com ocorria anteriorment, degut, sobretot, al fet que la percepció de risc de contagi en aquests espais ha disminuït considerablement. Aqueix seria el cas d'Espanya, que se situa com el segon país europeu que percep menys perill de poder contraure el virus anant de compres (25% adverteix perill de contagi a les botigues), solament superada per la confiança dels italians en aquest aspecte (21%).
No obstant això, encara que els consumidors cada vegada mostren més confiança per a acudir a la botiga física, no abandonen les compres per internet. Aquest hàbit, que va ser un boom durant els mesos de restriccions més dures, continua una vegada alçades gran part de les restriccions, la qual cosa ha propiciat que la *omnicanalidad siga ja una realitat en el procés de compra.
El 80% dels espanyols declara que compra 'en línia' triant l'opció de lliurament a domicili i el 43% tria la compra 'en línia' amb recollida
“La *omnicanalidad ja existia abans del covid-19, però com en molts altres aspectes, la pandèmia ha suposat un accelerador, principalment, perquè en els mesos més durs durant el confinament domiciliari, la compra en línia es va convertir en quasi l'única manera d'adquirir uns certs productes i serveis, trencant així amb moltes barreres, pors i creences que els propis compradors tenien preferint el canal físic per a les seues compres”, assenyala l'experta en shopper de Ipsos a Espanya, Cecilia Acevedo.
En aquest sentit, existeix un gran nombre de persones que solen visitar la botiga física per a veure, tocar i testar el producte prèviament a realitzar la seua compra en línia des de la comoditat de la seua casa. Dels països europeus analitzats en la mostra, Espanya apareix com el país que més practica la *omnicanalidad en el seu procés de compra: el 80% declara que compra en línia triant l'opció de lliurament a domicili i el 43% tria la compra en línia amb recollida.
A més, el 68% també consulta en línia els establiments que estan oberts o tancats més pròxims a ells, mentre que un 40% consulta l'estoc en línia del que vol comprar o veure, abans d'anar a la botiga.
“En l'actualitat, després de quasi dos anys vivint en pandèmia, la *omnicanalidad ja és una realitat. El procés de compra integrat s'ha naturalitzat i es viu més que mai com una experiència de marca única en la qual no es distingeixen canals. Els qui compren, aprofiten les fortaleses de cada canal per a tindre una experiència més satisfactòria i completa de la compra en funció de cada moment i les seues necessitats, però també depenent del producte o servei a adquirir”, conclou Acevedo.
Consulta la notícia original ACI