Actualitat Notícies

Els 5 tipus de consumidors que han sorgit després de la pandèmia
Els 5 tipus de consumidors que han sorgit després de la pandèmia

Daniel Espejo, Country Manager de Klarna a Espanya, assegura que “els consumidors ja no ens conformem amb propostes convencionals o comunes per a tots. La pandèmia ha modificat els nostres hàbits i el que esperem de les marques. En aquest nou context, busquem experiències personalitzades, fluides i que ens aporten llibertat a l'hora de comprar, però, sobretot, que ens facen la vida més fàcil. En aqueix sentit, l'apoderament que atorguen opcions com la flexibilitat de pagaments respon a aqueixa necessitat”.

Encara que no tots els perfils tenen les mateixes motivacions de compra i preocupacions, la imminent volta a l'oficina que preveuen moltes companyies al setembre, després d'un llarg període de teletreball complet o parcial, farà que alguns vulguen equipar el seu armari per a aquesta “volta a la rutina”.

Si a això li sumem els últims espertenecs de les rebaixes d'estiu, allargant-se fins al 31 d'agost per a moltes marques, sorgeix un escenari perfecte perquè les cinc tribus identificades en l'informe elaborat per Klarna, ‘Shopping Tribes’, traguen els seus hàbits de compra a relluir.

Però quines són les diferències i principals característiques d'aquests 5 tipus de compradors espanyols?

  •  Els Familiars: Aquest grup sol poder permetre's una bona qualitat de vida, si bé les seues prioritats canvien amb els fills, prioritzant el benestar familiar. El seu ritme de vida fa que aquesta tribu estiga connectada des de qualsevol lloc i confie cegament en la tecnologia perquè la seua llar funcione sense contratemps. Aquest grup busca opcions de pagament que els ajuden a repartir les despeses més importants al llarg del temps i centra el seu consum en el període de rebaixes per a poder pressupostar millor aquestes despeses. Solen realitzar compres de manera en línia, sense tindre una gran fidelitat (per davall del 30%) amb marques concretes. Per això, les marques que aconsegueixen arribar al *top *of *mind d'aquests consumidors són aquelles que aposten per una experiència de compra fluida, ràpida i clara.
  •  Els Triomfadors Aspiracionales: Amb suficient folgança econòmica per a gaudir d'una alta qualitat de vida, aquest grup vol el millor per a la seua família. Es consideren cosmopolites i els agrada estar al dia de l'actualitat, informar-se i comparar abans de realitzar compres. Pel seu estil de vida, solen invertir en productes de qualitat i en articles de luxe. A més, es caracteritzen per la seua fidelitat a les marques: el 45% afirma ser fidel a un parell de marques per categoria. Aquesta tribu confessa estar desitjant que les botigues físiques tornen a la normalitat (64%) per a, per exemple, poder provar-se la roba a la botiga amb tranquil·litat. Quan compren, volen flexibilitat i llibertat financera, per a tindre el mateix poder i control sobre el pagament que tenen en la resta de la seua vida.
  •  Els Impulsius: Aquest grup gaudeix de la llibertat i independència d'una ocupació estable i ben remunerat. Pensen a viure el moment, gastant el seu salari en l'els abelleix. Es caracteritzen per portar una vida digital acuradament estudiada, dedicant molt temps a les xarxes socials. Més de la meitat (54%) realitza la majoria o totes les seues compres en línia, sis de cada 10 (58%) s'ha autoregalat articles bonics malgrat haver eixit menys i el mateix percentatge afirma que compra més en línia quan s'avorreix. a vegades de manera impulsiva, ja que busquen rapidesa i immediatesa en les seues compres. Aquest estil de vida despreocupat s'ha vist afectat per la pandèmia, però la seua demanda no ha desaparegut, sinó que ha donat un gir: la despesa que no han realitzat en oci, hostaleria i viatges el realitzen ara en compres en línia.
  •  Els Fashionistas Experts: Apassionats de la moda, busquen constantment inspiració digital i mantindre's al corrent de les tendències. Aquest grup es caracteritza per no guanyar tant com els agradaria, per la qual cosa busquen *tips per a aconseguir les millors ofertes, prioritzant la credibilitat d'aquestes. A més, valoren més que cap altra una bona relació qualitat-preu, amb set de cada 10 (69%) afirmant la importància d'aquest factor. Els Fashionistas Experts solen valorar els mètodes de pagament flexible. De fet, a un 33% els anima a comprar amb més regularitat i a un 35% a comprar en major mesura. Les devolucions fàcils són també fonamentals per a aquest grup, ja que quasi quatre de cada 10 (39%) cita aquesta raó com a important en les seues experiències de compra.
  •  Consumidors Conscients: El seu enorme interés per l'actualitat i la seua vena activista els fa buscar empreses en sintonia amb els seus valors i creences. Per a aquest grup, les grans propietats ja no són una prioritat, mentre que les compres sostenibles i meditades són la seua aposta enfront de la moda ràpida. És l'única tribu que confia més en les pàgines web de les marques per a inspirar-se que en familiars o amics; el 36% valora aquestes pàgines com a font principal. Les compres impulsives no són el seu, ja que dos terços (67%) donen prioritat a compres bàsiques enfront de “capritxos” (més que les altres tribus). És també el grup que més valora la credibilitat i la bona reputació a l'hora de comprar amb regularitat a una mateixa marca (el 42% l'admet). Els Consumidors Conscients s'ho pensen dues vegades abans de comprar una cosa nova i, de fet, quasi 1 de cada 5 (17%) comença el seu recorregut de compres per un mercat de segona mà o un lloc de subhastes.

Consulta la notícia original AQUI

© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías