Actualitat Notícies

La reformulació del consumidor: Com han canviat les seues prioritats arran de l'aparició del covid-19
La reformulació del consumidor: Com han canviat les seues prioritats arran de l'aparició del covid-19

Realitzada entre novembre i desembre de 2021 per NielsenIQ Global Thought Leadership en 17 països, l'enquesta analitza les principals prioritats i preocupacions dels consumidors en 2022 i com això podria afectar el comportament de despesa. En ella es mostra també que més de la meitat dels espanyols creu que els impactes de la pandèmia, com les infeccions i les restriccions, continuaran fins a 2023 i més enllà.

D'aquesta manera, més de la meitat dels espanyols continuarà tenint una certa precaució, mentre que només l'11% seguirà amb la seua vida sense gens de por. Així mateix, el 28% creu que és necessària una vigilància més estricta, independentment que es registren taxes baixes d'infecció.

Analitzant el sentiment de precaució en relació amb l'estat de vacunació, el 71% dels enquestats vacunats diu que són més previnguts, en comparació amb el 72% dels no vacunats. Mentrestant, el 26% dels consumidors no vacunats viurà sense por a la covid-19, en comparació amb el 10% dels vacunats.

Tenint això en compte, de les dades de *NielsenIQ es desprén que la salut i el benestar continuen sent la principal preocupació dels consumidors espanyols en 2022 (67%), seguida de la salut física (60%), la gestió de l'estrés (60%), la seguretat financera i laboral (60%) i l'estalvi per a les despeses imprevistes (59%).

Però l'impacte del covid-19 va molt més allà d'una pandèmia de salut i ha causat trastorns econòmics en múltiples llars espanyoles. Segons NielsenIQ, el 29% dels consumidors espanyols va experimentar una pèrdua d'ocupació o d'ingressos a conseqüència de la pandèmia; mentre que només el 4% dels espanyols ha pogut estalviar diners i ara se sent més segur econòmicament.

I on gastaran els seus diners els consumidors en els pròxims mesos? Segons NielsenIQ, les principals despeses es donaran en els serveis públics, com l'electricitat, el gas i les factures de telèfon (21%), seguit de l'entreteniment en la llar (20%) i alimentació (18%). Davant el continu pessimisme sobre el final de la pandèmia, els consumidors espanyols creuen que gastaran menys a menjar fora de casa (50%), en entreteniment fora de casa (48%) i en vacances a l'estranger (40%).

'Quan s'aprofundeix en quins són aqueixes prioritats i com canviarà el comportament de compra, s'arriba ràpidament a la conclusió que les nostres experiències del covid-19 estan traçant el que és més important. Factors com la salut mental, la salut física i la gestió de l'estrés ocupen els primers llocs de la llista perquè són les àrees sobre les quals covid-19 ha exercit més pressió', analitza la directora general de *NielsenIQ España, Patricia Daimiel.

Finalment, Daimiel recorda que “la capacitat d'identificar prioritats canviants i oferir productes adaptats a les necessitats replantejades dels consumidors serà clau per als fabricants i els detallistes en 2022.'

Consulta la notícia original ACI

© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías