Si compres medicaments il·legals per internet, t'exposes a prendre fàrmacs que no han passat controls de seguretat ni de qualitat. El mateix avís serveix per als complements alimentosos de venda en gimnasos, aparentment inofensius.
De manera periòdica, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris alerta de la troballa i retirada de complements alimentosos que es publiciten com a remeis naturals “*vigorizantes” de la funció sexual. En OCU ens fem ressò d'això, denunciant que, en realitat, aquests complements alimentosos oculten en la seua composició medicaments que s'usen en el tractament de la disfunció erèctil.
Es tracta de principis actius denominats “inhibidors de la *fosfodiesterasa-5”, entre els quals es troben, per exemple, el sildenafil (principi actiu de la famosa Viagra), el tadalafil, o derivats. Aquests productes no són, per tant, complements alimentosos ni “*vigorizantes naturals”, sinó medicaments il·legals que no han passat controls reguladors i que no ofereixen cap garantia de seguretat ni de qualitat. I això sense tindre en compte que aquests principis actius tenen nombroses contraindicacions i són especialment perillosos en pacients amb problemes cardíacs. D'ací el perill d'utilitzar-los sense control mèdic i, fins i tot, sense ser conscient que s'estan prenent.
El Ministeri d'Interior ha informat d'una important operació policial contra una xarxa organitzada a Espanya que portava des de Malàisia aquest tipus de productes per a després vendre's per internet i també en gimnasos, herbolaris i sex shops. A les 47 persones detingudes a Madrid, Catalunya, Andalusia, Comunitat Valenciana, Castella i Lleó i Canàries se'ls imputen delictes contra la salut pública.
A més dels diners en efectiu, comptes bancaris bloquejats i productes confiscats, les autoritats han bloquejat 59 pàgines webs dedicades a la venda d'aquesta mena de productes.
Comprova en Distafarma si la farmàcia online està autoritzada
Des d'OCU aconsellem, i no ens cansarem de fer-ho, no comprar medicaments ni complements alimentosos en llocs web poc fiables. En el cas dels medicaments, a més, recordem que la venda online d'aquells que requereixen recepta mèdica és completament il·legal. Només està autoritzada en el cas dels medicaments que no requereixen de recepta i a través d'oficines de farmàcia que s'hagen donat d'alta en la plataforma online Distafarma de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.
Si vols saber si un lloc web pertany a una farmàcia legalment autoritzada per a la venda online de medicaments, pots consultar la plataforma Distafarma o buscar el logo que identifica aqueix lloc web com legalment autoritzat per a la venda de medicaments online.
Consulta la notícia original ACI