Actualitat Notícies

Torrons “sense sucre afegit”: són realment menys calòrics?
Torrons “sense sucre afegit”: són realment menys calòrics?

Durant el nadal ens passem amb tot... i sobretot amb una cosa tan tradicional com són els torrons, massapans, polvorons... La tradició ens suggereix que triem entre una varietat cada vegada més àmplia de textures i sabors. Passem revista als dolços més típics del Nadal.

Torrons

Un expert en nutrició et dirà que no són aliments molt equilibrats per a la teua dieta, però tots sabem que estan molt rics. Cada vegada hi ha més varietat on triar, encara que els espanyols continuem preferint els de tota la vida; el de xocolate, que és el més venut, el torró dur o el bla. No volem amargar-te el Nadal, però sí que informar-te de quins són els seus ingredients.

  • Torró Bla. Mescla d'ametles torrades i mòltes, mel i sucre. El més conegut és el de Xixona amb Indicació Geogràfica Protegida (*IGP).
  • Torró Dur. Ametles torrades, mel, sucre i clara d'ou. Destaca el d'Alacant regulat per la mateixa *IGP que el de Xixona.
  • Torró divers. Entre els quals es troben,
  • Torró de Xocolate. La norma permet una llarga llista d'ingredients: només o amb ametles, arròs cruixent, guindes, *conguitos i moltes altres opcions.
  • Torró de Gemma. En els torrons variats part o tota l'ametla es canvia per ingredients com a coco, cacau o rovell d'ou. Segons la proporció serà de qualitat suprema, extra, standard, popular...
  • Torró de Mojito. Un exemple entre els molts torrons de sabors que van apareixent: pinya colada, iogurt, arròs amb llet, gerd... Coexisteixen amb els clàssics: guirlache o el Torró d´Agramunt.

Els productes amb Denominació d'Origen Protegida (DOP) o Indicació Geogràfica Protegida (IGP) com el Torró d'Alacant o el de Xixona estan molt vigilats, ja que la recepta exacta i les seues característiques vénen fixades pels seus consells reguladors. La legislació també restringeix els ingredients emprats en l'elaboració del torró dur i bla, però per als torrons diversos no hi ha unes especificacions tan concretes.

Mira la data de caducitat

A l'hora de comprar mira la data de consum preferent de la caixa. Si és molt pròxima, pensa que podria tractar-se d'un excedent de la campanya anterior. No la compres, ja que pot ser que no s'haja conservat bé i  sàpia a ranci.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías