Actualitat Notícies

Vigila l'etiquetatge: La 'mala' mel arribada de Xina
Vigila l'etiquetatge: La 'mala' mel arribada de Xina

El camp es regira avui contra la mala mel, la que, segons denuncien, Espanya compra a Xina. Els apicultors critiquen que és de baixa qualitat i lamenten que, per culpa de la competència del país asiàtic, la indústria ja els ofereix pel quilo de mel menys del que els costa produir-la.

Els preus de la mel en origen ja acumulen una caiguda del 40% des de fa dos anys. "La situació és perversa i insostenible, produïm una de les millors mels del món però la indústria envasadora ha deixat de comprar-la perquè prefereix proveir-se d'importacions de baixa qualitat de tercers països", denúncia Ángel Díaz, responsable del sector apícola de Coag.

L'organització ha convocat aquest dimarts concentracions en tota Espanya per a denunciar aquesta situació. Les protestes se celebraran enfront de grans centres comercials en les principals ciutats espanyoles.

El problema ja no només és que la competència xinesa els faça vendre el producte a preus que no els compensen. És que, a més, els agricultors denuncien que la mel procedent d'alguns països està barrejada amb xarops i altres substàncies.

Canviar l'etiquetatge

La Unió d'Unions d'Agricultors i Guanyadors estudia denunciar a la indústria per vendre de forma fraudulenta aquest producte, sense especificar què mescla conté. L'associació reclama des de fa temps la modificació de la normativa sobre etiquetatge de la mel per a evitar aquests abusos.

El que volen és que en l'etiqueta s'especifique els orígens de les mels que conformen el producte, i els percentatges que tenen de cada procedència, perquè així els consumidors pogueren triar lliurement.

"La vertadera causa dels baixos preus de la mel que pateix el sector és la saturació del mercat amb mels barrejades amb xarops i la falta d'interès de l'Administració" , denuncien.

Segons Coag, a pesar que "Espanya té una de les millors mels del món", en 2017 es van aconseguir xifres rècord d'importació i en una dècada la mel de fora ha passat de 16.000 tones a 32.000 en l'última campanya.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías